NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Ontslag dreiging voorbij: werknemers niet bang om hun baan te verliezen

Ondanks de economische crisis zijn minder Nederlandse werknemers bang voor ontslag. Dit blijkt uit de nieuwste Randstad Werkmonitor, begin 2010 uitgevoerd door Blauw research en SSI onder 810 werknemers. Onderzocht werd hoe Nederlandse werknemers denken over hun huidige situatie.

Veel ondervraagden (72%) schatten de financiële situatie van hun werkgever zo goed in dat ze zich geen zorgen maken om hun baan. Ontslag dreigt niet voor hen is hun opvatting. 73% denkt dat het bedrijf waar zij werken zich ook het komende jaar goed zal ontwikkelen. Ook hebben werknemers het idee dat de grote ontslag rondes achter de rug zijn. Het vinden van een nieuwe baan is iets waar werknemers minder vertrouwen in hebben.  Een groot deel denkt niet binnen een half jaar een nieuwe baan te vinden wanneer dit nodig zou zijn.

25% van de werknemers is zeer tevreden over hun werkgever, waar de jaren daarvoor dat percentage nog 20% was. De stijging kan te maken hebben met het feit dat veel werknemers vertrouwen hebben in de maatregelen die hun bedrijven treffen om de economische crisis aan te pakken. De zeer tevreden medewerkers zijn namelijk te vinden bij organisaties die het economisch goed hebben en die zich goed hebben gewapend tegen de economische crisis.

De tevredenheid is bij alle ondervraagde doelgroepen gestegen. Bij zowel jongeren, ouderen, mannen, vrouwen lijkt het gevoel te zijn: ik heb nog werk!

Nextjob Outplacement helpt ontslagen werknemers aan een nieuwe baan. Nextjob Outplacement is een gespecialiseerd reïntegratiebureau die boventallige en werkloze kandidaten ondersteunt bij het zoeken naar werk of de start van een eigen bedrijf.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen