NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Deeltijd WW verlengd

Deeltijd WW verlengd

Bedrijven die lijden onder de crisis, krijgen langer de tijd om beroep te doen op deeltijd WW. Deze regeling zou eigenlijk 1 april 2010 stoppen, maar demissionair minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner besloot na verzoek van de vakbonden en werkgevers de regeling te verlengen. Werkgevers die nog niet eerder gebruik hebben gemaakt van deeltijd-WW kunnen ook na 1 april 2010 meedoen aan de regeling.

Deeltijd WW is bedoeld voor bedrijven die hun personeel niet meer fulltime aan het werk kunnen houden en daarom voor deeltijd-WW voor hun werknemers moeten kiezen.  De economische recessie heeft er voor gezorgd dat veel (vooral kleine) bedrijven krimpen en deze regeling zorgt ervoor dat organisaties hun medewerkers toch kunnen behouden voor betere tijden.

Bij deeltijd WW komen de werkgever en werknemer overeen dat de werknemer minder uren gaat werken, zodat deze persoon niet verloren gaat voor het bedrijf. De urenvermindering mag minimaal 20% en maximaal 50% zijn. Het is verboden om het dienstverband van deze minder werkende medewerkers te beëindigen. Het gemis aan salaris voor de minder gewerkte uren wordt gecompenseerd door een gedeeltelijke WW uitkering. Vandaar de naam deeltijd WW.

Deze door het kabinet ingevoerde crisismaatregel moet ervoor zorgen dat deze bedrijven de economisch crisis kunnen doorstaan, hetgeen ten goede komt aan de economie.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen