NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Tips bij dreigend ontslag

Tips bij dreigend ontslag

In de huidige economische tijden besluiten veel organisaties tot een reorganisatie. Als uw werkgever een reorganisatie heeft aangekondigd, kunt u zich maar beter alvast voorbereiden. De kans bestaat dat u ‘aan de beurt’ bent. Wij geven u 5 tips bij dreigend ontslag.
  1. Oriënteer u op wat komen gaat
  2. Als u verwacht dat u binnenkort op straat komt te staan, is het verstandig u te oriënteren op de toekomst. Het zoeken van een baan vanuit een werkende situatie is gemakkelijker dan vanuit een WW-uitkering. De werkgevers kijken bij sollicitaties naar recente werkervaring en ze vinden werknemers in een WW situatie minder aantrekkelijk.
  3. Let op de ontslagvergoeding in het sociaal plan
  4. Vaak ontvangen boventallige werknemers een ontslagvergoeding bij een collectief ontslag. Het zou jammer zijn deze mis te lopen, omdat u al een nieuw baan heeft gevonden. Het is verstandig om goede afspraken te maken met uw werkgever.  Het is meestal ook in het belang van uw werkgever als u snel vertrekt, dus waarschijnlijk houdt u recht op de ontslagvergoeding in het sociaal plan. Spreek dit duidelijk af met uw werkgever en laat dit op papier zetten.
  5. Het is verstandig stil te zijn over uw sollicitatie activiteiten
  6. Het kan tegen u werken als u kenbaar maakt dat u al aan het solliciteren bent. Verstandig is te wachten tot het moment dat u officieel boventallig wordt verklaard en dus recht heeft op het sociaal plan. Daarnaast is het aan te raden voorzichtig te zijn met wat u met uw collega’s deelt. 
  7. Stelt vast wat u wilt
  8. U moet zich goed afvragen wat u zelf wilt, als u op de ‘boventalligen’ lijst van uw werkgever staat. Bedenk wat u wilt bereiken en waar uw sterke en zwakte punten liggen.   Een outplacement bureau kan u hierbij begeleiden. Vaak is ondersteuning door een outplacement bureau onderdeel van een sociaal plan.
  9. Vergeet het netwerken niet
  10. U kunt met mensen buiten uw werk gaan praten dat u beschikbaar bent voor een nieuwe functie. Netwerken is vaak effectiever dan formeel solliciteren. Meer dan 50 % van de vacatures wordt tegenwoordig ingevuld via netwerken

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen