NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Werkloosheid boven 400.000

De werkloosheid in Nederland is voor het eerst sinds drie jaar boven de 400 duizend uitgekomen. In het afgelopen halfjaar steeg de werkloosheid met gemiddeld 10 duizend per maand. Dit blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

Ten opzichte van vorig jaar is de werkloosheid in de periode augustus-oktober met 4 duizend toegenomen. In de periode augustus-oktober 2009 waren gemiddeld 387 duizend personen werkloos in Nederland. Gemiddeld zit 5 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zonder baan.
De werkloosheid zorgt voor een daling in alle leeftijdsgroepen. In de leeftijdsgroep 15 tot 24 is de werkloosheid met 10.8 procent het grootst. Onder vrouwen ( 5.5 procent) ligt de werkloosheid gemiddeld gezien lager dan bij de mannen (4.6 procent).

Werkzoekenden
De stijgende werkloosheid heeft tot gevolg dat het aantal ingeschreven niet-werkende werkzoekenden is gestegen.  In de maand oktober stegen de aanvragen tot 493.000, maar daarmee is het aantal werkzoekende nog ver verwijderd van de vorige top. In 2004 kwam het aantal werkzoekende boven de 700.000 uit.
Bij het UWV WERKbedrijf, het trefpunt voor werknemers en werkgevers die opzoek zijn naar werk of personeel, hebben werkgevers dit jaar in vergelijking met vorig jaar 17 procent minder vacatures ingediend. De grootste dalers zijn de handelssector ( -36%), de industriesector (-23%) en de bouwnijverheid (-23%). Daarnaast nam het aantal vacatures in het openbaar bestuur en bij financiële instellingen licht toe.

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen