NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Outplacement kosten blijven fiscaal aftrekbaar voor werkgever

In verband met de nieuwe werkkostenregeling van de overheid uit het Belastingplan was onduidelijkheid ontstaan over welke onderdelen wel, en welke niet, aftrekbaar zijn voor de werkgever. In een brief aan de Tweede Kamer verschaft Staatssecretaris De Jager meer duidelijkheid rondom de werkkostenregeling.

In overleg met VNO/NCW en MKB Nederland is bepaald dat de outplacementkosten buiten het forfait van de werkkostenregeling komen te vallen. Deze kosten zijn hoog en niet frequent, en blijven daarom fiscaal aftrekbaar buiten het vastgelegde forfait om. Outplacementkosten komen binnen de gerichte vrijstelling voor cursussen en scholing te vallen.

De keuze om het onder deze noemer te plaatsen is dat het outplacementtraject een instrument voor sociaal personeelsbeleid is geworden. Naast sollicitatieondersteuning komt in outplacement ook versterking van persoonlijke vaardigheden plaats, zoals training schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, persoonlijke effectiviteit, training in gesprekstechnieken, wat allen vaardigheden zijn die na het vinden van een nieuwe baan profijt blijven leveren.

Bron: Ministerie van Financiën

Lees meer over outplacementkosten

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen