NextJob - Outplacement
Cedeo 088 - 2050888
Menu

Aanvulling WW bij nieuwe baan na 1 jaar werkeloosheid

Mensen die een jaar in de WW zitten en aan de slag gaan voor een lager loon, gaan er in inkomen niet op achteruit. Het nieuwe loon wordt aangevuld met de WW-uitkering. De Eerste Kamer heeft op voorstel van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ingestemd met een wijziging die dat mogelijk maakt. Het kabinet wil hiermee voorkomen dat mensen te lang werkloos blijven en daardoor veel minder kans op de arbeidsmarkt hebben.


Het kabinet heeft vooruitlopend op deze wetswijziging eerder al de richtlijn passende arbeid aangepast. Daardoor is voor mensen die na 1 juli 2008 werkloos zijn geworden, alle arbeid passend. Indien zij een werkaanbod weigeren omdat het onder hun niveau ligt of het lager beloond wordt dan hun vorige baan, wordt de WW- uitkering verlaagd.


De ervaring leert dat als mensen langer dan een jaar werkloos zijn moeilijker aan de slag komen. Het UWV gaat mensen die op eigen kracht geen werk kunnen vinden actief helpen bij het vinden van een baan. Het UWV kan in overleg met de betrokken werkgevers beschikbare banen aanbieden aan langdurig werklozen.


Als werklozen na een jaar werkloosheid weer gaan werken, loopt hun WW-uitkering door. Hun nieuwe loon wordt met de uitkering verrekend op zodanige wijze dat werken loont. De WW-uitkering vult het nieuwe loon maximaal ruim twee jaar aan. 

Bestel GRATIS boek Van werk naar WERK

Ontvang het gratis boek 'Van werk naar werk'.Ontvang gratis boek “Van werk naar WERK” van NextJob Outplacement. In dit boek staan tips voor het vinden van een nieuwe baan.

Gratis aanvragen

Vestigingen

Almere Amersfoort Amsterdam
Hilversum Soest Utrecht
Andere vestigingen
Klik op een provincie voor de contact-gegevens.
Zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Gelderland Utrecht Noord-Holland Flevoland Overijssel Friesland Groningen Drenthe

Maak een afspraak

Maak direct een gratis en vrijblijvende afspraak met één van onze gedreven coaches.

Maak afspraak

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze juristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Maak afspraak

STAP-budget van 1.000,- ook voor u?

STAP COACH

Kijk of u recht heeft op een opleidingsbudget ter waarde van 1.000,-

 

Gratis info

Bestel het gratis boek Start eigen bedrijf

Ontvang het gratis boek 'Start je eigen bedrijf'.Uw eigen bedrijf beginnen vanuit een ontslagsituatie? In deze gratis uitgave vindt u allerlei tips en adviezen voor het starten van uw eigen bedrijf.

Gratis aanvragen

Klantonderzoek

Ontvang het klantervarings-onderzoek van Cedeo

Direct aanvragen

Bestel het gratis boek "Tweede Spoor Traject 2024"

Bestel gratis boek transitievergoeding 2021

Dit boek geeft uitleg over UWV-eisen bij reïntegratie zieke werknemer, Tweede Spoor-traject en Wet Verbetering Poortwachter.

 

Gratis aanvragen